Welcome to Stereo Heart. Do Follow here. Thank you. ++Follow | Dashboard
//$тёяёоHєaят ♫♪♩♬♭






Tutorial : Lagu tanpa video macam Riey
Tuesday, January 3, 2012 | 5:15 AM | 0 comments
Selamat petang semuanya . Apa khabar ? sihat ka kawan kawan Riey hari ni ? alhamdulillah bagi yg sihat tu . Yg kurang tu , rjin lah mkan ubat yea .
Okay petng ni mmg bosan , homework dah siap so buat krja part time plak . hehe .

Hari ni Riey nk buat tutorial lagu dlm blog tnpa video .

Firstly , korang buka Youtube dan pilih lagu yg korang nak . Contoh ;

tekan gambar atas ni utk lihat lebih jelas 

Ikut step yg Riey dh tnjuk dalam gmbar ats ni okay . Dah copy code tu korang ikut step kedua pula ;

1. Design --> Add Gadget --> HTML/JaveScript
Paste dalam kotak Html . Tunggu belum siap lagi . Bawah ni contoh code asal yg Riey ambil dr Youtube .
<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yjhoU03GA6M?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yjhoU03GA6M?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
 2. Tak nak video dan nak background warna putih , tukarkan code merah atas dan tambah code utk background lgu macam di bawah ni .

<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yjhoU03GA6M?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff"/></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yjhoU03GA6M?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


Okay dah siap :) Susah tak ? kalau bagi yg baru nk belajar mgkin susah . Apa pun cuba dulu yea .
Tutorial ni Riey ambil code lagu " Tentang Aku , Kau dan Dia_Kangen Band " kalau korang nak lagu ni , just copy sebiji la tak payah nak buka Youtube lagi . Kalau nak lagu lain ikut la step yg Riey buat atas ni .

#kalau korang nak COPY , highlight code dan tekan Ctrl serentak C



Older Post | Newer Post