Welcome to Stereo Heart. Do Follow here. Thank you. ++Follow | Dashboard
//$тёяёоHєaят ♫♪♩♬♭






Tutorial : Facebook Fan Page Like
Tuesday, January 3, 2012 | 6:44 PM | 0 comments
Selamat pagi korang , amboi pagi pagi pun Riey dah mengadap blog . Biasalah cuti sekolah , banyak masa yang terluang so lebih baik Riey buat tutorial untuk " Facebook Fan Page Like  " .

Tau tak apa bendanya tu ? ^,^ tak tahu ?

yang Riey petakkan warna merah
tu la " Fan Page Like "


Firstly , korang kena ada " FAN PAGE " terlebih dahulu . Kalau masih belum ada , jom kita Create Page dulu kat SINI .

Okay dah buka ? Teruskan la yea :) 
Pilih la apa yang korang nak dekat situ . SILA isikan Choose a category , Name (nama page korang) , jangan lupa TICK agree dan Get Started .

Isi lah apa yang patut dalam tu kemudia dah siap pergi dekat wall page korang dan Copy URL Address .
Tahu tak mana satu copy URL address ?

sorry gambar tak berapa jelas tapi nampak 
juga lah URL address tu kat mana 

dah copy URL address , korang pergi pula kat LINK NI
1. PASTE url address tadi kat kotak Facebook Page URL 
2. Adjust width dan height
3. Isi yang mana korang rasa patut 
4. GET CODE --> (ambil code di IFRAME )

dah copy code tu mesti lah nak PASTE kan ? okay Riey tunjukkan tempat korang harus paste .

Buka DESIGN kemudian ADD GADGET , pilih HTML/ JavaScript . Korang PASTE code iframe tadi kat ruang tu .

Dah paste semua korang SAVE , try view menjadi atau tak :)

#kalau korang nak COPY , highlight code dan tekan Ctrl serentak C


Older Post | Newer Post