Welcome to Stereo Heart. Do Follow here. Thank you. ++Follow | Dashboard
//$тёяёоHєaят ♫♪♩♬♭






Tutorial : Disable Right Click with message
Tuesday, January 3, 2012 | 5:45 AM | 0 comments
Hai hai . Nak tnya ni , korang suka tak org lain ambil isi kndungan dlam blog korang pdhal korang pnya penat jari menaip tiba tiba org terjah blog korang and COPY CAT isi yg trkndung dlam blog korang . Mesti tk suka kan ? so Riey buatkan tutorial ni utk elak dr copycat .

Ni dia contoh Disable Right Click with message ;


First , korang pergi kat Design . Macam biasalah , Add Gadget dan ambil HTML/JavaScript .
Copy code bawah ni 

<script language=JavaScript>
<!--

//edit by unwanted


var message="Masukkan ayat korang di sini";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>

#warna merah tu korang gantikan dgan ayat korang sndiri .
Dah siap ? Save jea ^^,

#kalau korang nak COPY , highlight code dan tekan Ctrl serentak C


Older Post | Newer Post